111
8x2N2DmyOOA1 pscBRp2QEEI2 SZwZTt7T1AE3
http://wowslider.net/ by WOWSlider.com v8.6
Головна » 2017 » Квітень » 25 » Відбулася Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»)
13:19
Відбулася Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»)

20 квітня в м. Ватутіне на базі Ватутінської дитячо-юнацької спортивної школи відбувся І (міський) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») (далі – Гра «Джура»), учасниками якої стали 5 роїв загальноосвітніх навчальних закладів міста. Метою даного заходу є патріотичне виховання учнівської молоді на засадах національної гідності, високої самосвідомої, активної громадянської позиції, здорового способу життя, утвердження в серцях і душах, реальних справах, діяльності і поведінці кожного школяра культурно-духовних традицій, цінностей рідного народу.

На відкритті Гри «Джура» начальник відділу освіти Ватутінської міської ради С.М. Бурбело привітав роївців та наголосив, що дана Гра це не лише розвиток сили, швидкості, витривалості, а й виховання патріотизму, мужності, цілеспрямованості, впевненості в своїх силах та побажав юним джурам перемог.

5 роїв (команд) загальноосвітніх навчальних закладів міста (40 учнів) взяли участь у змаганнях та конкурсах, а саме: візитка рою (представлення), «Впоряд» (конкурс строю та пісні), «Відун» (військово-історична вікторина), з надання першої долікарської допомоги та рятувальні роботи «Рятівник», силова боротьба «Перетягування линви», подолання смуги перешкод та спортивні естафети.

Напружена програма гри вимагала від учасників значних фізичних навантажень та високих морально-вольових якостей, гідних справжніх джур. Змагання пройшли весело, дружно та цікаво при активній підтримці вболівальників.

У конкурсі «Впоряд» високу якість виконання впорядових наказів та маршової патріотичної пісні продемонстрували рій «Козацька сила» (ЗОШ №5), рій «Легіон» (ЗОШ № 2) та рій «Патріот» (ЗОШ № 6).

Високим рівнем фізичної підготовки у змаганнях «Перетягування линви» відзначився рій «Легіон» (ЗОШ №2) та рій «Козацька сила» (ЗОШ № 5).

У змаганнях «Рятівник» свою вправність у наданні першої долікарської допомоги та при проведенні рятувальних робіт продемонстрували всі рої навчальних закладів. Вони правильно та чітко надали першу долікарську медичну допомогу при закритих переломах верхніх та нижніх кінцівок та доправили потерпілого на ношах до місця призначення. Переможець визначався за коротшим терміном надання допомоги, а тому перемогу здобули рій «Легіон» (ЗОШ № 2) та рій «Козацька сила» (ЗОШ №5).

Крім того, юні нащадки українського козацтва мали можливість взяти участь в інтелектуальних змаганнях «Відун» з історії України, а саме в розділі історії козацтва.

Продемонструвати спритність та вміння під час збирання та розбирання палатки.

У етапі «Смуга перешкод» найшвидшими стали рій «Легіон» (ЗОШ №2).

 

Результати участі в конкурсах та змаганнях Гри «Джура» свідчать про високий рівень підготовки роїв «Легіон» (ЗОШ №2) та «Козацька сила» (ЗОШ

№ 5), а також достатній рівень підготовки роїв «Патріот» (ЗОШ № 6), «БЕМС» (СШ № 1) та «Стрільці» (ЗОШ № 5).

За рішенням суддів міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у загальному заліку переможцями стала команда Ватутінської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 ім. М.Ф. Ватутіна – І місце. Всі команди - учасники міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри «Сокіл» («Джура») відзначені грамотами та солодкими подарунками.

Переглядів: 798 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar