111
8x2N2DmyOOA1 pscBRp2QEEI2 SZwZTt7T1AE3
http://wowslider.net/ by WOWSlider.com v8.6
Головна » 2018 » Січень » 17 » Вітаємо!
12:55
Вітаємо!

Щорічна Всеукраїнська трудова акція «Парад квітів біля школи» знайшла своє місце у системі колективних творчих справ Ватутінської ЗОШ №2. Головною метою даного напрямку роботи є формування екологічної культури та відповідальності за збереження природного середовища, активізація пізнавальної, творчої, просвітницької та трудової діяльності учнівської молоді, покращання зовнішнього довкілля навчального закладу. Невід’ємною частиною трудових заходів, які проводять школярі, є робота по благоустрою, озелененню та естетичному утриманню шкільного подвір’я.

Кожен клас має закріплену за ним клумбу. Протягом року планомірно учні упорядковують їх відповідно до пори року.

Взимку школярі разом із класними керівниками заздалегідь обговорюють дизайн клумб та культур, якими планують її озеленити. Враховують при цьому місцезнаходження ділянки: ступінь освітленості та вологості ґрунту - квіткові культури повинні почувати себе комфортно.

Протягом літніх канікул робота на клумбах продовжується. Школярі прополюють та поливають, при потребі, висаджені рослини.

Особливого догляду квіти потребують і восени. Діти зрізують стебла, що відцвіли, збирають достигле насіння для наступного посіву, зберігають від перших заморозків певні культури та вимітають опале листя з клумб.

Адміністрація школи спільно з учнівським та педагогічним колективами сприяє активізації роботи по покращанню стану зовнішнього озеленення школи, організації спільних практичних дій по оздоровленню та благоустрою навколишнього середовища. Внаслідок цього в учнів відбувається розвиток почуття дбайливого господаря.

Ватутінська ЗОШ №2 щорічно восени бере участь у Всеукраїнській трудовій акції «Парад квітів біля школи» і отримує відзнаки. Цей рік не став винятком, учениця 9-а класу Гончарук Марина Андріївна отримала подяку Міністерства освіти і науки України Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді за проведену роботу по озелененню в рамках даної акції. Керівник проекту, вчитель біології Жадан Катерина Павлівна, нагороджена грамотою Черкаського обласного центру роботи з обдарованими дітьми за зайняте І місце в обласному етапі.

Бажаємо переможцям наснаги, впевненості, успіхів у всіх починаннях та подальших перемог!

Категорія: Вітаємо! | Переглядів: 405 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar