111
8x2N2DmyOOA1 pscBRp2QEEI2 SZwZTt7T1AE3
http://wowslider.net/ by WOWSlider.com v8.6
Головна » 2016 » Січень » 21 » Виховна година
11:40
Виховна година

Вечорниці

Віддаючи шану минулому, 20 січня 2016 року  в нашій школі  весело та цікаво пройшли вечорниці. Свято підготували учні 9-Б класу з класним керівником Глобіною Ольгою Іванівною.

Класна кімната пертворилася на ошатно прибрану  хату, до якої на вечорниці зійшлися хлопці, дівчата, гості. Їх зустрічає добра господиня за столом, який накритий цвітастою яскравою скатертиною, а на ньому – хліб, сіль, дідух, різні смаколики. На стінах – вишиті рушники, лава накрита тканим рядном. Всі учасники дійства – в українських костюмах.

Беручи усе найкраще з минулого у наше сьогодення, на вечорницях  учні знайомили присутніх із звичаями та традиціями українського народу, майстерно відтворили колорит українських вечорниць, супроводжуючи постановку виконанням пісень, гуморесками, інсценівками. На свято завітали знамениті баба Палажка та баба Параска, Стецько сватався до Ульяни, «молоді козаки» розповідали небилиці та гуморески, співали народні пісні, розгадували загадки, пригадували приказки та поговірки.

Тут було також  і ворожіння на свічках, і гадання дівчат  на майбутню долю, і  змагання між  хлопцями в «мішках». А на завершення свята під веселу жартівливу пісню «А мій милий вареничкві хоче» пригостили всіх смачними українськими варениками, які приготували їх батьки.

            Заходи такого змісту дають змогу  познайомити учнів з давніми народними звичаями, виховують в учнів повагу та любов до традицій рідного народу, до української народної пісні, інтерес до вивчення минулого рідного краю, прагнення зберегти культурну спадщину  народу та розвивають творчі акторські здібності учнів.

Всі,  хто завітали  на вечорниці,  отримали багато позитивних емоцій, переповнилися гордістю за Україну, та красу українського слова, вишивки, пісні.

Переглядів: 429 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar