111
8x2N2DmyOOA1 pscBRp2QEEI2 SZwZTt7T1AE3
http://wowslider.net/ by WOWSlider.com v8.6
Головна » 2017 » Грудень » 11 » Відбувся семінар - практикум для вчителів трудового навчання та технології
12:50
Відбувся семінар - практикум для вчителів трудового навчання та технології

29.11.2017 у Ватутінській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 ім. М.Ф. Ватутіна Ватутінської міської ради Черкаської області відбувся семінар - практикум для вчителів трудового навчання та технології міських шкіл на тему: «Формування предметних компетентностей засобами навчальних предметів», який організувала та провела вчитель вищої категорії «старший вчитель» Успаленко О.О.. На семінарі були присутні начальник відділу освіти Бурбело С.М., методист методичного кабінету Ледок Л.В. вчителі міських шкіл, керівники гуртків СЮТ.

Вчителі переглянули заняття «Планування роботи з виконання проекту. Проектування новорічної прикраси» у 6 А класі.

Згідно з програмою трудового навчання, затвердженою наказом Міністра освіти і науки України від 07.06.2017р. №804, зміст навчальної програми орієнтовано на формування в учнів ключових і предметних компетентностей, які покликані наблизити процес трудового навчання до життєвих потреб учня, його інтересів та природних здібностей.

Основним завданням є формуванням в учнів проектно-технологічної компетентності, а результатом проектно-технологічної діяльності учнів має бути проект – спроектований і виготовлений виріб.

В процесі уроку діти ознайомилися з історією святкування Новорічних свят та новорічних прикрас. Під час заняття учні спроектували майбутній виріб, виготовили шаблони, підібрали матеріалами, інструментами та оздоблення для майбутнього виробу, розкроїли виріб, почали обробку деталей з дотриманням безпечних прийомів праці.

Урок проходив у постійному діалозі з учнями. Вчитель Успаленко О.О. застосовувала різні форми, методи, прийоми роботи: презентації, індивідуальна, групова та парна робота, випереджальні завдання, «метод незакінчене речення», «Метод мікрофона» , метод «Ділова гра», «міні – конспект», що спонукало до активізації діяльності учнів.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Дзірун Т.П.

Переглядів: 402 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar