111
8x2N2DmyOOA1 pscBRp2QEEI2 SZwZTt7T1AE3
http://wowslider.net/ by WOWSlider.com v8.6
Головна » 2018 » Квітень » 4 » Тиждень української мови та літератури
09:51
Тиждень української мови та літератури

З 12 по 16 березня 2018 року у Ватутінській загальноосвітній школі №2 був проведений «Тиждень української мови та літератури» з метою донести до учнів красу і багатство рідної мови; формувати відчуття краси рідної мови; розвивати мовленнєві здібності учнів; збагачувати словниковий запас; розширити кругозір учнів та поглибити знання життєвого і творчого шляху Т.Г.Шевченка, підвищувати рівень декламаторських здібностей, сприяти самореалізації кожного учасника, задіяного у програмі тижня; виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя; створення емоційно-позитивного мікроклімату.

Під час проведення «Тижня української мови та літератури» у школі були організовані і проведені за­ходи, в яких активну участь взяли вчителі та учні. Учасники мали змогу поринути у світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам'ять видатних діячів нашого народу.

Вчитель української мови та літератури Черкасова Т.О. 13.03.2018 р. провела літературну годину в 5-А класі « Тарас Шевченко - син України»; з 12 по 16 березня учні 5-9 класів написали твори та есе про красу й милозвучність української мови.

Інформаційна хвилинка у 9-Б класі: «Незабутній Шевченко» (Скасків С.В.)

Мета:

поглибити знання учнів про життя і творчість Т. Г. Шевченка;

розвивати культуру зв’язного мовлення, пам'ять, увагу, допитливість;

виховувати почуття пошани, поваги до творчості Т. Шевченка.

Вчителі Черкасова Т.О., Скасків С.В. провели літературний брейн - ринг у 10-му класі «Що ми знаємо про Шевченка».

Вчителі Черкасова Т.О. та Скасків С.В. організували виставку малюнків серед учнів 5-6 класів, присвячену життю і творчості Т. Г. Шевченка.

Учитель української мови та літератури Кущенко Т. В. провела у 5-А класі лінгвістичну гру «О слово рідне!», у 6-А класі - урок виразного читання віршів Тараса Шевченка «Уроки невмирущого Кобзаря», у 7-А класі провела інтелектуальну гру «Кращий знавець рідної мови».

 

 

 

 

 

 

 

 

Учитель української мови та літератури Кущенко С. В. провів у 9-А класі позакласний захід «Шевченко – художник», під час якого учні-екскурсоводи ознайомили однокласників із найвідомішими картинами Т. Шевченка.

А в 11 класі – лінгвістичну гру «Фразеологічні старти», під час якої учні тлумачили фразеологізми, визначали джерела їх походження, добирали фразеологізми-синоніми та -антоніми.

 

 

 

 

Учителі продемонструвати найрізноманітніші форми роботи, які вони використовують у своїй педагогічній роботі з метою розвитку креативності учнів.

Переглядів: 501 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar