111
8x2N2DmyOOA1 pscBRp2QEEI2 SZwZTt7T1AE3
http://wowslider.net/ by WOWSlider.com v8.6
Головна » 2020 » Березень » 2 » Щорічний методичний семінар
09:51
Щорічний методичний семінар

«Інформація - рушійна сила розвитку суспільства.

Не володіти комп'ютером - бути безграмотним.

Я не відчуваю страху перед компютерами,

я жахаюсь їх відсутності».

Айзенк Азімов

 

В рамках проведення щорічних методичних семінарів заступників директорів закладів середньої освіти – ліцеїв міста з метою успішної реалізації вивчення міської методичної проблеми «Формування моделі випускника Нової української школи засобами психолого-педагогічної взаємодії в освітньому процесі» та якісної організації освітнього процесу по впровадженню реформ освітньої галузі країни 26 лютого 2020 року на базі Ватутінського ліцею №2 ім.М.Ф.Ватутіна було проведено навчальний семінар на тему «Використання інформаційно – комунікаційних, хмарних технологій і сервісів в освітньому процесі вчителя Нової української школи».

В роботі тематичної зустрічі взяла участь адміністрація закладу на чолі з його директором Глобіним Ю.М., а також вчителі та запрошені: начальник міського відділу освіти Бурбело С.М., завідувачка методичного кабінету Шарова О.О., спеціалісти і методисти відділу освіти Бойко В.Ю., Лєдок Л.В., Клопотенко Н.Г., Насікан Ю.М., Калиушко Л.В., заступники директорів з навчально – виховної та виховної роботи всіх ліцеїв міста.

Пріоритетним завданням семінару стало вироблення ефективних шляхів реалізації завдань Нової української школи та визначення основних можливостей закладів загальної середньої освіти для впровадження в освітній процес інформаційно – комунікаційних, хмарних технологій та сервісів на сучасний момент та в перспективі, а також показати на прикладі закладу можливості використання Інтернет ресурсів, сучасних комп’ютерних засобів в процесі навчання та виховання школярів.

В країні вже другий рік ведеться планове впровадження реформ освіти за програмою НУШ, тому запрошених і гостей було в першу чергу познайомлено з досягнутими результатами за цим напрямком роботи саме в початковій ланці. Початком роботи стали відвідини рекреації початкової школи, де його учасники мали можливість побачити технологію «ранкових зустрічей» у першому класі у вчителя Бабюк А.С., класного керівника 1-В класу. На першому уроці вчителем Шаповал В.М. у 2-Б класі було проведено семінар-практикум з інтегрованого курсу «Я досліджую світ» на тему «Хочу-можу-треба. Первоцвіти. Виготовлення підсніжника з пластичних матеріалів». Вихованці Валентини Михайлівни показали свою обізнають з теми, продемонстрували вироблені навички роботи по виготовленню ілюстраційних малюнків з пластиліну, активно спілкувалися з вчителем у бесідах про первоцвіти України та рідного краю.

Продовжено подальшу роботу учасників семінару у шкільному методичному кабінеті з обговорення перспектив і можливостей навчальних закладів з провадження використання ІКТ та ресурсів мережі Інтернет на всіх етапах освітнього процесу. Змістовними та пізнавальними стали виступи вчителів Стеценко Н.І., Лєдок Л.В. (інформатика), Черноус І.Б. (біологія), Воронюка С.О. (історія). З метою унаочнення поданого для обговорення матеріалу до уваги присутніх були надані відео сюжети з різних уроків названих вчителів.   

 

Учасники семінару, спільно з учителями біології інших шкіл міста, також відвідали семінар-практикум з біології на тему «Спадкові захворювання» в 9-А класі вчителя Жадан К.П. Урок було спрямовано на знайомство школярів з причинами появи спадкових та генетичних хвороб, видами таких захворювань та профілактичним заходами щодо їх запобігання. На допомогу вчителю для кращого розуміння і вивчення нової теми слугували електронні засоби навчання, можливості Інтернет мережі, освітні он-лайн платформи для перевірки засвоєного матеріалу.

Окремо потрібно виділити виступ практичного психолога ліцею Михайленко О.В., яка познайомила присутніх з різними розвантажувальними вправами, методами доцільного відпочинку для тих, хто працює за комп’ютером.

На кінець засідання було заслухано питання про організацію якісної роботи пришкільних гуртків. Вчителем обслуговуючої праці Успаленко О.О. представлено різноманітну та яскраву колекцію «лепбуків» для використання в позаурочній діяльності керівника гуртка.   

Підсумовуючи роботу зустрічі, начальник відділу освіти Бурбело С.М. зазначив, що в усіх закладах міста за сприятливої державної підтримки успішно впроваджуються інноваційні освітні технології та налагоджено якісну і системну організаційну роботу по впровадженню реформ за Новою українською  школою.  

 

 

Переглядів: 207 | Додав: iloran | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar