111
8x2N2DmyOOA1 pscBRp2QEEI2 SZwZTt7T1AE3
http://wowslider.net/ by WOWSlider.com v8.6
Головна » 2016 » Березень » 11 » Семінар-практикум
10:32
Семінар-практикум

«У душі не вичахло Сонце» (О. Месевря)

10 березня 2016 року у Ватутінській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 ім. М.Ф. Ватутіна Ватутінської міської ради Черкаської області відбувся семінар-практикум «Розвиток творчих здібностей учнів на уроках літератури рідного краю», який організували та провели вчителі вищої категорії Кущенко Т. В. та Кущенко С. В. Своїми порадами з розвитку творчого потенціалу учнів ділилася член Національної спілки письменників України, письменниця Ольга Месевря, яка тривалий час працювала завідувачем лабораторії гуманітарних дисциплін у Черкаському обласному інституті післядипломної освіти педагогічних працівників. Ольга Іванівна є автором поетичних збірок «Літоросль», «Серпнева пастораль», збірки малої прози «Чобітьківський рай», а також друків у часописі «Холодний Яр», вітчизняних фахових, наукових та періодичних виданнях.

«Слово живе, здорове, дихає свіжістю і високо лине у своїх мелодійних ритмах, тонах і напівтонах, ввібраних серцем від своєї хлібної землі й благодатної, веселково-квітучої природи такої дорогої серцю Черкащини, бо живилося і живиться надзвичайно чутливе й благородне серце поетеси світлоносними джерельними силами цього дивного й чарівного краю України, ім’я  якому – Шевченків край, де пані Ольга народилася й отримала Боже й батьківське благословення – жити, любити, страждати і працювати в цьому світі за праведними законами Краси, Добра й Любові» - так про таочість О. Месеврі сказав заслужений діяч мистецтв України, прозаїк, драматург Сергій Носань.

Твори Ольги Іванівни притягують чутливістю, залюбленістю у навколишній світ, добротою, ніжністю, примушують на речі навколо нас глянути по-новому, цінувати кожну мить, бо вона неповторна, любити і шанувати батьків, рідну землю, людей з їх болями, бідами та тривогами.

Переглядів: 602 | Додав: Admin | Теги: урок, література, семінар-практикум, Кущенко, Месевря | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar