111
8x2N2DmyOOA1 pscBRp2QEEI2 SZwZTt7T1AE3
http://wowslider.net/ by WOWSlider.com v8.6
Головна » 2018 » Травень » 10 » Підсумки проведення військово-польових зборів
08:55
Підсумки проведення військово-польових зборів

Відповідно до пункту 4 статті 27 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статей 8, 9 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», постанови Кабінету Міністрів України від 30.11.2000 № 1770 «Про затвердження положень про допризовну підготовку і про підготовку призовників з військово – технічних спеціальностей», розпорядження Черкаської обласної державної адміністрації від 19.03.2018 № 128 «Про організацію і проведення навчально – польових зборів з юнаками в 2018 році», наказу відділу освіти від 02.04.2018. № 132 «Про організацію і проведення навчально – польових зборів з юнаками загальноосвітніх шкіл міста, які закінчують допризовну підготовку у 2018 році» у нашому місті пройшли навчально – польові збори.

 

Сьогодні навчальні заклади є єдиним центром з підготовки всіх без винятку юнаків та дівчат до захисту Вітчизни. Військово-польові збори завершують вивчення предмета «Захист Вітчизни» та сприяють виробленню практичних навичок з медико-тактичної, стройової та інших видів підготовки.

Протягом трьох днів учні виконували завдання відповідно до тематичного плану навчально-польових зборів.

Після проведення урочистого відкриття військово-польових зборів учасники розпочали здачу контрольних нормативів з курсу «Захист Вітчизни» за планом. Юнаки ЗОШ №2 показали високі результати з тактичної, стройової, прикладної фізичної підготовки.

Значною мірою зросла роль військової підготовки у стінах шкіл. Досвід роботи школи показує, що військово-патріотичне виховання учнів у дусі постійної готовності до захисту своєї Вітчизни необхідно проводити систематично, цілеспрямовано і наполегливо.

І хоч часом юнаки поводять себе як діти та все ж відчувається, як подорослішали. Беруть на себе відповідальні завдання і з честю виконують їх.

Під час заходу вони навчали юнаків та дівчат надавати первинну медичну допомогу, як захистити себе від хімічної чи бактеріологічної зброї.

Тактично-стройові заняття проводилися у заміській зоні в районі розташування урочища «Гризлове», де юнаки здійснили марш-кидок (3 км) на місце проведення заняття; відпрацьовували дії щодо орієнтування по азимуту, спостереження; виконували завдання в обороні та наступі; проводили розвідку та підготовку до оборонного бою у складі відділення.

Табір – один з найуспішніших засобів національного виховання, якщо програма та її проведен­ня на відповідній висоті. Це можливість ізолювати юнацтво від впливу міста і дати йому наскрізь українську атмосферу.

Смуга перешкод являється невід'ємною частиною підготовки військовослужбовців, рятувальників та ряду інших структур. Подолання смуги перешкод несе два типи розвитку - психологічний та фізичний. Перший,звичайно ж - це подолання своїх страхів і його контроль. Другий - це безпосередньо розвиток фізичних якостей для подолання різного типу перешкод на своєму шляху.

Смуга перешкод є ідеальним місцем для укріплення командних відносин. В той момент, коли твої переваги компенсують недоліки твого побратима і навпаки. Коли сил не вистачає, а на допомогу приходить вірний побратим. Коли все навколо налаштовується проти вас - тоді ви стаєте командою.

Усі учні відповідально і добросовісно виконували поставлені мною завдання навчальної дисципліни «Захист Вітчизни», адже вони добре розуміють, що формування у сучасних умовах високого рівня готовності до виконання вимог сучасної військової діяльності, всебічна підготовка до строкової військової служби спрямована на фізичний, вольовий і моральний розвиток особистості, формування готовності до захисту Вітчизни та дій в умовах надзвичайних ситуацій.

На урочистому закритті військово-польових зборів було нагороджено грамотами таких учнів ЗОШ №2:

 

  • Шпурка Вадима, учня 11 класу Ватутінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 ім.М.Ф.Ватутіна за зайняте І місце у змаганнях з бігу на дистанції 100 м.
  • Горбатенка Артема, учня 11 класу Ватутінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 ім.М.Ф.Ватутіна за зайняте ІІІ місце у змаганнях з бігу на дистанції 100 м;
  • Шпурка Вадима, учня 11 класу Ватутінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 ім.М.Ф.Ватутіна за зайняте І місце у виконанні нормативів з підтягування;
  • Горбатенка Артема, учня 11 класу Ватутінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 ім.М.Ф.Ватутіна за зайняте ІІ місце у виконанні нормативів з підтягування.
  • Олійник Альону, Шпак Вікторію, учениць 11 класу Ватутінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 ім.М.Ф.Ватутіна за зайняте І місце у стрільбі з пневматичної гвинтівки та активну участь у проведенні військово – польових зборів.

Також з нагоди Дня пам’яті та примирення і 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні команда ЗОШ №2 у складі Олійник Альони, Шпак Вікторії, Степаненка Михайла та Бутусова Максима зайняла І місце у змаганнях з кулькової стрільби.

 

 

Переглядів: 556 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar