111
8x2N2DmyOOA1 pscBRp2QEEI2 SZwZTt7T1AE3
http://wowslider.net/ by WOWSlider.com v8.6
Головна » 2021 » Жовтень » 31 » Місячник шкільних бібліотек (III-IV тижні)
10:43
Місячник шкільних бібліотек (III-IV тижні)

   Рушник — це наш український оберіг

        У руках народних умільців звичайний шматок домотканого полотна перетворюється на справжній витвір мистецтва. Він демонструє не лише естетичні смаки, він є своєрідною візиткою, а якщо точніше — обличчям оселі, відтак і господині. В основі українських рушників лежить орнамент — ритмічно повторюваний елемент, тому деталі, якими  прикрашали свій рушник, бути однаковими з обох боків — зверху і знизу виробу.                               

       «Краєзнавча подорож»  Черкащиною для учнів 5-Б класу продовжилася вивченням вишитого рушника. Спочатку учням були представлені презентація та відео з якої вони дізналися, яке значення мають кольори та символіка візерунків на вишитому полотні, та де мали застосування. Діти спробували себе в ролі справжніх майстрів, розвиваючи  мислення, пам'ять і уяву, вишили  малюнком свій рушничок. Захоплюючим та розвиваючим видався урок для дітей «Краєзнавство вишитого рушника».     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

День українського козацтва та День захисників і захисниць України

IV тижня в читальному залі проводилися заходи святкування - Дня захисників і захисниць України, що відзначається 14 жовтня водночас зі святами Покрови Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва. Захід організований вчителем історії Орещук О.В.  для учнів 8А класу, на якому також було представлено книжкову виставку «Історія роду - історія нашого народу: «Ми –  козаки, ми – гордість України». 

 Про те, хто такі запорожці, про державну діяльність українських вояків, їх  героїчну  звитягу,  походи,  про життя  та побут козаків на Січі,  можна дізнатися зі сторінок  історичної,  художньої та довідкової  літератури, яку читачі можуть взяти в шкільній бібліотеці. На книжкових полицях  виставки   експонуються  матеріали про подвиги воїнів-захисників, які   і сьогодні продовжують героїчні сторінки нашої історії, захищаючи  кордони від ворогів

Переглядів: 149 | Додав: iloran | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar