111
8x2N2DmyOOA1 pscBRp2QEEI2 SZwZTt7T1AE3
http://wowslider.net/ by WOWSlider.com v8.6
Головна » 2020 » Жовтень » 20 » Хвилинки цікавої математики
09:03
Хвилинки цікавої математики

Національна стратегія розвитку освіти в Україні дає можливість гнучкого реагування на всі інноваційні процеси, що відбуваються у світі й Україні. 2021 рік PISA оголосила роком  математичної грамотності.

  Програма  загальнодержавного моніторингового дослідження якості  визначає математичну компетентність як здатність особи бачити математику в житті, створювати математичні моделі об’єктів, явищ, процесів навколишнього світу, застосовувати досвід математичної діяльності під час розв’язування навчально-пізнавальних і практично-зорієнтованих завдань. Адже сучасні діти – діти покоління Альфа: новітнього, креативного, гнучкого, мобільного та позитивного покоління «цифрових» дітей. Вони потребують нових підходів і нового сучасного середовища, яке сповнене цікавою активною ігровою діяльністю, під час якої школярі відчувають себе вільно, відкрито, природньо.

У КНЗ І-ІІІ ступенів «Ватутінський ліцей №2 ім. М.Ф.Ватутіна Ватутінської міської ради Черкаської області» розроблені заходи на 2020-2021 н.р. щодо вироблення математичної компетентності, як ключової, усвідомлення ролі математичних знань, та вмінь в особистому і суспільному житті людини.

Здобувачі освіти 3-іх класів у вересні проводили цікаві інтегровані уроки «Хвилинки цікавої математики»  з використанням LEGO

 Учитель початкових класів має ще в молодшому шкільному віці закласти у дітей розуміння математики не лише у вигляді сухих цифр та формул, а живої цікавої науки, яка вкрай потрібна для успішної життєдіяльності та життєвої творчості особистості.

 

Класний керівник 3-А класу Ніна КЛОПОТЕНКО

 

Переглядів: 151 | Додав: iloran | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar