111
8x2N2DmyOOA1 pscBRp2QEEI2 SZwZTt7T1AE3
http://wowslider.net/ by WOWSlider.com v8.6
Головна » 2016 » Листопад » 9 » День української писемності та мови в школі
14:17
День української писемності та мови в школі

     Щорічно, 9 листопада, у день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця, українська спільнота відзначає Свято української писемності та мови.

     Учні 3-11 класів взяли участь у І етапі Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика. Переможцями стали такі учні: Сумцова Марія (3-А клас), Споднікайло Артем (3-Б клас), Зіменко Єлізавета та Заболотня Дарія (4-А клас), Яловенко Дарія та Кокошкіна Діана (4-Б клас),   Чернобай Валерія (5-Б клас), Ткач Каріна (6-А клас), Палімушкет Юрій (7-Б клас), Ганчев Станіслав (8-А клас), Мерва Дар’я (9-Б клас), Плахотнюк Вікторія (10 клас), Дакало Катерина (11 клас).

     З цієї нагоди у ВатутінськійЗОШ №2 ім. М.Ф.Ватутіна було проведено ряд заходів під гаслом «Мова – коштовний скарб народу»:

 

  • тематичні виставки плакатів і малюнків «Мова моя калинова» для учнів 1-4 класів,
  • слухання патріотичних пісень про Україну, перегляд фільму «Я люблю Україну свою» учнями 2-3 класів,  
  • інформаційні хвилинки «І гнеться слово до слова…Єднає і зближує мова» (М. Сингаївський), «Слово про мову» для учнів 7 класів,
  • урочисті лінійки до Дня української писемності та мови «Ти рідна мово – святиня наша, гордість і краса» 8-9 класи та «У ріднім слові прагне жить народ, і правда, і свобода»  (Д.Павличко) 6-7 класи,
  • години спілкування «Шануймо калину», «Хто мови своєї цурається, хай сам себе стидається», «Незнайко у місті мови», «Безсмертна мово, рідна і терпка, ти є душа співучого народу…», «Мова – спів, мова – казка. Все сказати можливо, є і гнів, є і ласка» (Д. Білоус),
  • різноманітні конкурси урок-гра «Народ скаже – як зав’яже», інтелектуальна гра для учнів 8–9-их класів «У клубі знавців української мови»,  брейн-ринг «Мова рідна, слово рідне» для учнів 7 класу  тощо.

     Проведені заходи ознайомили учнів з історією виникнення української писемності та мови; довели, що рідна мова – це духовна святиня; сприяли розвитку у дітей почуття національної гідності, а також вихованню  любові до національних традицій, народної мудрості, до краси і гармонії рідного слова.

   

Учитель української мови та літератури   Скасків Світлана Вагіфівна

Переглядів: 809 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar