111
8x2N2DmyOOA1 pscBRp2QEEI2 SZwZTt7T1AE3
http://wowslider.net/ by WOWSlider.com v8.6
Головна » 2017 » Листопад » 30 » 2017 рік – рік Японії в Україні
15:44
2017 рік – рік Японії в Україні

Ось і закінчується 2017 рік, який був за ініціативою Президента України оголошений роком Японії в Україні. Не викликає сумніву, що це - ще один крок на шляху до співдружності двох країн, а зближення українського та японського народів посприяє розвитку діалогу культур, таких своєрідних і цікавих.

Чим же здивувала нас Японія? Оплетеною легендами й казками давньою історією, мелодійними піснями та старими іконами, щирою душею й відчайдушною звитягою, неповторним співом і веселими танцями.

Це країна з дуже давніми й непорушними традиціями, що чітко дотримуються й досі. Так залишилися традиційними японський костюм, літературна японська мова, національний інтер’єр, церемонія чаювання, театр «кабукі» і величезна кількість інших оригінальних звичаїв. І це все — в оточенні надсучасних нанотехнологій! Ось таке унікальне поєднання традиційного й сучасного суспільства, чого не зустрінеш у будь-якій іншій культурі.

Унікальним також є ставлення японців до природи. Цей народ захоплюються натуральною красою пейзажу, квітів, моря, яку здавна оспівує у віршах. У Японії існують навіть спеціальні церемонії споглядання природних явищ.

Не можна не відзначити таку рису характеру японців, як чесність. У Країні Сонячного сходу активно працюють бюро знахідок, куди люди приносять загублені кимось речі. Отже, якщо під час перебування у Японії ви забудете десь свою парасольку — висока ймовірність того, що ви можете знайти її у бюро знахідок.

Ось така вона Японія. Є чого навчитися або хоч взяти за приклад. І саме про це у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 ім.М.Ф.Ватутіна Ватутінської міської ради Черкаської області пізнавали про таку далеку країну. А саме:

  • У бібліотеці школи працювала книжкова виставки художньої і науково-пізнавальної літератури: «Казки Японії»; «Японська поезія»; «Естетика японської каліграфії»
  • Проводились відео-лінійки «Цікаві факти про Японію»
  • Знайомство учнів з японськими народними казками та мультфільмами
  • Знайомство учнів з народним одягом, традиціями, письмом
  • Була проведена чайна церемонія
  • Проведені усні журнали «Пізнавальні факти про країну сонячного сходу»
  • Фото – виставка «Японія у фотографіях»

Загалом, мета була досягнута, всі вихованці задіяні, робота була активною та продуктивною. Кожна дитина з захопленням пізнавала чарівну країну Японію.

 

 

Заступник директора з виховної роботи Шарова Л.В.

Переглядів: 363 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar